Persoonlijk Personal

Home sweet Home – Maximapark

Bij een stad hoort een park! New York heeft Central Park, Parijs heeft Jardin du Luxembourg, Amsterdam heeft het Vondelpark en Utrecht heeft naast het Wilhelminapark en het Julianapark ook het Maximapark. Het ligt heerlijk dichtbij. Ik vind het een mooi park en het zal naarmate de jaren verstrijken alleen nog maar mooier worden.

A city needs a park! New York City has Central Park, Paris has Jardin du Luxembourg, Amsterdam has its Vondelpark and Utrecht has besides its Wilhelminapark and Julianapark also its Maximapark. Wilhelmina and Juliana where both the queen of our country. Maxima is our queen at the moment.

_DSC1357
_DSC1360Dit is de parkpergola, 3,5 km lang en 6 meter hoog. Het is een lange poort waar je als bezoeker onderdoor kan wandelen. De staanders zijn gebouwd in een honingraatvorm en madeliefvorm. Enkele staanders zijn al begroeid met varens, serums, hedera en blauwe regen.

This is the parkpergola, 2,17 mile long and 19 foot high. It’s a long gate through which you can walk underneath. The poles are constructed in a honeycomb and daisy shape. Some poles are covered with climbing plants and ornamental plants like ferns, sedums, ivy and wisteria. Under the pergola are hiding places and nesting boxes for small animals such as birds and bats.

 

_DSC1364_DSC1374_DSC1383_DSC1388_DSC1401_DSC1406

Natuurlijk hoort er in een park ook een restaurant. De architectuur is geïnspireerd op een nooit gebouwd paviljoen van Pierre Cuypers, de architect van het Rijksmuseum, Amsterdam Centraal Station en Kasteel De Haar. Ik houd van dit soort architectuur. Het is eens wat anders dan anders. Een mooie stijl.

Wil je weten waar Kirsten Ashley deze maand over blogt in haar blog? Ga er dan gauw even kijken! Hier vindt je haar blog.

Of course a park needs a restaurant. The architecture is inspired on a never built pavilion by architect Pierre Cuypers, the architect from the Rijksmuseum, Amsterdam Central Station and Kasteel De Haar. I love this kind of architecture. It’s different from what you see. I love its style.

Do you want to know what my friend Kirsten Ashley in Texas blogs about this month? Have a look! You won’t regret it. You can find her blog here.

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.