De Pure Keuken

Al een aantal weken was het spannend wat we zouden gaan doen met het afdelingsuitje. Iedereen vroeg zich af wat we aan moesten doen. Sunita liet niets los. En wij maar vissen met zijn allen. Maar ze bleef zwijgen.

Donderdag 1 december jl. zijn we met de hele afdeling naar De Pure Keuken in Den Bosch geweest. We hebben daar heerlijk gedanst (Salsa, Merengue en Bachata) en gegeten. Het eten werd door ons zelf klaargemaakt in de keukens van dit bedrijf. Ik heb echt van de avond genoten en ik hoop dat dit in de foto’s terug te zien is.

Vanzelfsprekend had ik mijn camera bij me. Ik had voor de zekerheid mijn flitser meegenomen. Ik gebruik nooit de ingebouwde flitser van de camera zelf. Het flitslicht komt dan frontaal van voor. Buiten komt het licht toch ook niet van voor, maar van bovenaf.
De flitser is een van mijn eerste dingen waarmee ik mijn fotografie set heb uitgebreid. Alleen zijn we geen goede vrienden geweest. Dat begint gelukkig steeds beter te worden.

Het moeilijkste van flitsen vind ik om het omgevingslicht in balans te brengen met het flitslicht. Je wilt dat de achtergrond ook mooi is belicht en verlicht in plaats van dat die donker is. Dat je nog steeds details in de achtergrond ziet.

Nu zullen een aantal van jullie wel denken: ja, maar Anna heeft een goede camera. Ja, die heb ik zeker! Maar je moet niet van de camera uitgaan. Want dat zou bijvoorbeeld ook betekenen dat als we allemaal hetzelfde fornuis, potten en pannen als Herman den Blijker, Jamie Oliver of een ander topkok hebben we ineens ook allemaal goed kunnen koken. Herman en Jamie weten van de ingrediënten een goede en heerlijke maaltijd te maken. Ik maak van de juiste ISO instelling, diafragma instelling en sluitertijd instelling de juiste combinatie voor een goede foto. Ik laat de camera niet voor mij beslissen. Dat kan overigens ook niet meer met de camera die ik heb. Die kan alleen op handmatige instelling gezet worden. Mijn camera heeft geen automatisch programma.

Aan de foto’s zelf is niet veel in Adobe Lightroom en Adobe Photoshop gedaan. Aangezien ik in RAW formaat, in plaats van JPEG fotografeer moet ik ze wel omzetten naar JPEG. RAW heeft te veel voordelen voor mij t.o.v. JPEG. En alle professionele fotografen fotograferen alleen in RAW. Er is er geen een die in JPEG fotografeert.

Als je de foto’s apart wil zien klik dan op een van onderstaande foto’s. Er wordt dan een nieuwe site geopend naar mijn flickr account.

Wil je een berichtje achterlaten? Kijk dan onderaan de post. Je persoonlijke gegevens zoals email en internet adres worden niet getoond.

 

 

1 comment
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

  • Marcel RusJanuary 2, 2012 - 19:05

    Hey Anna, mooi gemaakt! Leuke foto’s van een leuk feest.
    Fijn 2012! Groet, MarcelReplyCancel